Blog: Muffe geuren? Weg ermee!

 

08-06-2022

Vintage kleding; er zijn genoeg redenen die ik kan opnoemen waarom vintage kleding zo fantastisch is. De kwaliteit, unieke items & mooie stoffen zijn natuurlijk dikke vette voordelen. Maar er is toch ook wel een nadeel: de geurtjes die vintage met zich mee kan brengen.

Groots Vintage verkoopt een breed assortiment aan vintage items doch kampt elke vintage koper met hetzelfde probleem, de geur van ongewassen vintage kleding, hoe krijg je die er in vredesnaam uit? In dit blog zal ik wat tips geven hoe je sowieso van die muffe geur afkomt en sterker nog, een heerlijke frisse geur overhoud!

Stap 1: het wassen, wassen is een van de belangrijkste onderdelen van het proces gezien een wasmachine al een hoop goed kan maken wat die muffe geur betreft. Daarbij is het erg belangrijk dat je kiest voor het juiste wasmiddel en het goede wasprogramma. Voor vintage kleding, en dat met name de truien, is het belangrijk het wolwasprogramma te gebruiken. Dit programma was niet erg warm en hierdoor voorkom je dat kleding slijt of krimpt.

Wat wasmiddel betreft is Robijn wat mij betreft het beste wasmiddel. Het merk heeft verschillende soorten wasmiddel voor verschillende soorten wasjes, ik heb de wasmiddelen voor wit, zwart en gekleurd. Het maakt verder niet gek veel uit welk wasmiddel er gebruikt wordt, als jij het maar lekker vindt ruiken!

Vervolgens, en dit is een belangrijke stap, gebruik ik geurparels van Lenor. Deze parels werken perfect tegen de muffe geur die vintage kleding soms kan hebben. Mocht je hier niet van houden, raad ik je aan de eerste keer met een wasmiddel van een sterkere geur te wassen en daarna over te stappen naar een zachtere geur. Zo is de kleding toch minimaal één keer voorzien van een lekkere geur.

Tot slot voeg ik een klein beetje wasverzachter toe voordat ik de wasmachine aanzet. Dit heeft ook een lekkere geur en het zorgt er voor dat mijn kleding soepeler en, hoe raad je het, zachter aanvoelt.

Nu alleen nog je was ophangen, niet in de droger!!! Tenzij je van XXL een XS wil maken ;)! Veel wasplezier….!

 

Blog: Vintage en tweedehands: Waar ligt de grens?

Steeds vaker kom ik mensen tegen die tweedehands kleding verwarren met vintage kleding. Ze vragen of ik hun merkkleding van vorig jaar over wil kopen, “omdat het nog heel mooi is en ik het vast wel kwijt kan via de webshop van Groots Vintage. Ik bedank altijd vriendelijk, want lief is het natuurlijk wel, maar dat iets tweedehands is maakt het nog niet per se vintage.

 

Het is eigenlijk vrij simpel: We gebruiken de term ‘vintage’ voor kleding die minstens 25 jaar oud is. Dat wil zeggen dat we kleding van voor 1997 vandaag de dag vintage mogen noemen. Wanneer de kleding Kleding later dan 97’ gemaakt is, is het geen vintage kleding. Kleding die meer dan 100 jaar oud is, dus in 1922 en daarvoor gemaakt is, noemen we antieke kleding. Antieke kleding is erg populair bij verzamelaars maar wordt vrijwel niet meer gedragen omdat het of, te delicaat of niet meer in goede conditie is.

Alle kleding die op Groots Vintage verkocht wordt komt minimaal uit de periode vóór 1997. Wanneer tussen zitten die later geproduceerd zijn dan dit jaartal en het dus geen vintage kleding betreft, zal het niet via Groots Vintage verkocht noch aangeboden worden.

Het is belangrijk dat het onderscheidtussen vintage kleding en tweedehands kleding erkend en bekend is. Wanneer er geen verschil meer gemaakt wordt tussen vintage kleding en tweedehands kleding gaat dit te n kosten van ale mooie items die tussen de vintage kledij kan zitten.

Hopelijk zorgt dit blog vor enige opheldering met betrekking tot het verschil tyussen vintage en tweedehands kleding. Als je nog meer vrfagen hebt over het verschil tussen de vintage kleding en de tweedehands kleding kun je altijd een mailtje sturen. Dit geld uiteraard ook voor andere vragen.

Dan wens ik jullie allemaal nog een hele fijne vintage volle dag!!!

Winkelwagen